NaRo Cipőbolt és Cipőjavító Székesfehérvár

Lábápolási tanácsok

A napi lábmosás mellett hetenként legalább egyszer vegyünk lábfürdőt is. Az első és legfontosabb teendő, hogy alaposan áztassuk ki a lábfejet. A langyos áztató vízbe tegyünk sót, illóolajat, gyógynövénykivonatot.

 Télen, nyáron naponta mossunk lábat szappannal, és lábápoló krémmel kenjük be lábfejünket. Naponta húzzunk friss harisnyát. Csak olyan cipőt viseljünk, amely valóban illik a lábunkra. Fölöslegesen ne gyötörjük lábainkat.  

Jót tesz a fáradtság feloldására a váltogatott hőfokú lábfürdő. A fürdő ne tartson negyedóránál tovább, és mindig forró vízzel kezdjük, és hideggel végezzük. A hideg fürdő csak néhány másodperces legyen. Erős adalékokkal dúsítsuk a vizet.

Körmeit egyenesre vágja, a körömágybőrt tolja vissza, majd krémezze be ugyanúgy, mint a kezén. Ne sajnáljon alkalmanként egy-egy paraffinos pakolást se. 

Minden lábfürdő után gondosan töröljük meg a lábunkat, majd habkővel, reszelővel, vagy dörzskefével távolítsuk el a kemény, érdes hámréteget. Ezután jól masszírozzuk meg a lábfejet a lábhegytől a bokáig. Végezetül a lábakat kenjük be bőrtápláló krémmel. A megkeményedett bőrrétegeket mindig távolítsa el, majd zsírosabb (például körömvirág krémmel puhítsa fel.

Az esti lábfürdő különösen frissítő hatású, egész testünket felfrissíti. Nyári melegben a néhány perces hűvös lábfürdő is üdítő lehet. Nyirkos vagy enyhén izzadó lábra azonban csak langyos lábfürdőt alkalmazzunk.

 A köröm hosszát hetente egyszer vágjuk rövidre, szögletesre. A sarkokat ne vágjuk ki, csak körömreszelővel igazítsuk ki, formázzuk. Így a köröm nem fog benőni a húsba.  

 Minél gyakrabban mászkáljon mezítláb. (Segít a lúdtalp kialakulásának, vagy már meglétének csökkentésében.) Ha talpboltozata lesüllyedt, ne sajnálja a pénzt gyógycipőkre, betétekre.  

Vénás problémáknál időben keresse fel orvosát, műtét helyett ma már lézeres úton is gyógyítható az enyhe visszér, és könnyen megelőzhető gyógyharisnyával.

Ha a lába jó kondícióban van, az egész közérzete kellemesebb lesz.

Használjon ki minden adódó lehetőséget a tornára: biciklizés, futás, tempós séta, úszás - ez a formás vádlik és combok kulcsa.

Ne felejtse a régi körömlakkot lemosni a láb körméről, mert ha túl hosszú ideig marad rajta, árt a körömnek.

Amikor csak teheti, polcolja fel lábait, hogy javuljon a vérkeringés, és elkerülje az esetleges trombózisokat.

Bár általában zokniba és cipőbe rejtjük, azért nem árt ápolni. Tisztítsa naponta, vagy fürdesse lavórban. Utána kis olajos masszázs következzen.  

A sípcsont táján alkalmazzon hidratáló hatású készítményt, mert ezen a testrészen kevés a faggyúmirigy, ezért hamarabb kiszárad.

A lábnak 26 csontja, 19 izma és több mint száz ínszalagja van. És ezekről sajnos sokszor tudomást sem veszünk mindaddig, míg fájni nem kezd. A heti rendszeres lábápolással elkerülhetők a láb elhanyagolásából származó fájdalmas következmény.  

A körömgombásodásnál a legfontosabb a megelőzés, ill. a fertőzés korai felismerése és kezelése. Ezért a legkisebb gyanú (körmünk sárgás, homályos stb.) esetén is minél hamarabb forduljunk orvoshoz. A fertőzést orvos nélkül ne kezeljük, mert a házi gyógyítás káros is lehet!

 

 

Kapcsolat

NaRo Cipőbolt és Cipőjavító

Harisnya és Zokniszaküzlet                                                                                               

Cím: 8000. Székesfehérvár, Ybl Miklós utca 7.

Tel: +36-22/326-904

E-mail: 
Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig 9.00 - 17.00 

Friss információk FB oldalunkon www.facebook/ Naro cipőbolt és Cipőjavító

Megosztás