NaRo Cipőbolt és Cipőjavító Székesfehérvár

Cipővásárlási tanácsok

 

HASZNOS TANÁCSOK - CIPŐVÁLASZTÁS

Nem árt tudni: a legtöbb probléma és fájdalom, mely testünk legfontosabb részeit érinti, azzal magyarázható, hogy nem megfelelő cipőt hordunk.

Az ősember még mezítláb járt az akkori, viszonylag puha talajon, melyhez igazodott a talpa. Ezzel szemben napjainkban kemény felületen gyalogolunk, s ehhez nem tud alkalmazkodni lábunk. Az ideális lábbeli speciális talpbetétje a lábhoz alkalmazkodva kényelmes, puha járást biztosít, emellett megóvja viselőjét a hát- és derékfájástól, valamint a gerincproblémák kialakulásától.

A cipőválasztás hét alapszabálya:

1. Vizsgáljuk meg a lábunkat! Elváltozások - csontkinövés, tyúkszem, sérült köröm - esetén szakemberhez kell fordulni!

2. Állapítsuk meg a láb körméretét! Magas rüszt esetén olyan cipőt válasszunk, amelyben feltüntették a körméretét jelző betűt.

3. Megfelelő sarokméretet válasszunk! A 2-4 centis sarkú cipő alkalmas csak arra, hogy a nap nagy részében viseljük. Az ennél magasabb lábbelit csak különleges alkalmakra ajánlják. A teljesen lapos cipőben is fárasztó a járás.

4. Szenteljünk figyelmet a cipő hosszúságának! A lábbeli ne legyen se túl hosszú, se túl rövid. Lábunk akkor tud kényelmesen mozogni a cipőben, ha az a nagylábujjunknál 7 miliméterrel hosszabb.

5. Fontos a cipő szélessége is! Helytelen széles lábat keskeny cipőbe erőltetni, és fordítva. Az ujjaknak szabadon kell mozogniuk, és a nagylábujj befelé hajlása nem haladhatja meg a 15 fokot.

6. Mikor vásároljunk cipőt? Délután tanácsos, mert ekkor van a láb a legmegfelelőbb állapotban: nem túl pihent és nem túl fáradt.

7. Mielőtt megvesszük a cipőt... Vásárlás előtt mindkét lábunkra ajánlatos felpróbálni a cipőt (a hozzá illő harisnyával vagy zoknival), és sétálgatni benne.

 

Kapcsolat

NaRo Cipőbolt és Cipőjavító

Harisnya és Zokniszaküzlet                                                                                               

Cím: 8000. Székesfehérvár, Ybl Miklós utca 7.

Tel: +36-22/326-904

E-mail: 
Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig 9.00 - 17.00 

Friss információk FB oldalunkon www.facebook/ Naro cipőbolt és Cipőjavító

Megosztás