NaRo Cipőbolt és Cipőjavító Székesfehérvár

Cipőjavító

SARKALÁS

Cipőhasználat során a cipő egyik legnagyobb kopásnak kitett alkatrésze a sarok, illetve a cipősarok járófoltja. A leggyakrabban előforduló cipőjavítás a cipősarkalás. Sokszor a járófolt alatti sarokrész kopását is ki kell javítani. A járófolt felerősíthető - anyagtól függően - ragasztással, szegezéssel, csaposan vagy ezek kombinálásával.

A járófolt alatti kopás javítása attól függ, hogy a cipősarok miből készült; rakott bőr, rostműbőr vagy mikrógumi-sarkak esetén ez a túlkopás ék alakú toldással, bevont fa- vagy műanyag cipősarok esetén - a kopás mértékétől függően - egyenlítő csiszolással vagy cserével javítható.

Általában a természetes bőr, keménygumi és készgumi sarkú járófoltokat szegezéssel, az egyéb gumi és műanyag járófoltokat ragasztással kell a cipősarokra felerősíteni.

A belül üregelt, könnyű műanyag esetén a cipősarkalás javítás a járófoltok eltávolítása után hüvely és csapok segítségével ragasztással történik. Fa- vagy műanyag rakott cipősarok javítása sarokpalást bevonóval vagy újraépítéssel oldható meg.

A cipősarkalás javítás végén a cipősarkat lecsiszoljuk, polírozzuk, esetleg fényezzük.

 A cipősarkalás, a kiváló és tartós sarkalás feltétele a minőségi alapanyagok felhasználása, továbbá a cipész szakmai tapasztalatunk!

Cipősarkalás esetén kizárólag a legjobb alapanyagokkal dolgozunk, ezért garantáljuk cipője életének jelentős meghosszabbítását.

A felhasználásra kerülő cipész anyagok, kellékek minden esetben rendelkezésünkre állnak sarkalás esetén is.

TALPALÁS

Cipőtalpalás esetén a megbízható ragasztási szilárdság eléréséhez meghatározzuk a felsőbőrt és talpanyagokat. Meghatározzuk a felület előkezelést és kiválasztjuk a ragasztóanyagot. A jól előkészített, borzolt és portalanított vagy halogenizált ragasztási felületekre, majd felkerül a ragasztó. A ragasztónak egyenletes vastagságú, összefüggő filmréteget kell alkotnia.

A jó minőségű ragasztás csak a ragasztó megfelelő viszkozitása mellett érhető el. A ragasztóval ellátott felületeket össze kell illeszteni és préselni. Az infrakezelt ragasztott cipőtalp későbbi illesztést is lehetővé tesz és a ragasztási szilárdságot is hatékonyan befolyásolja. Aktiválás után a talpat fel kell illeszteni és le kell préselni.

Cipőtalpalás javítás menete: a kopott járófelület csiszolása, portalanítása, a törési felület oldószerrel (aceton) való lemosása. A féltalp anyaga lehet mikróporózus gumi vagy műkrepp. Cipőtalpalás száradási idő 15-20 perc. A cipőtalpalás javítás végén a cipőtalpat lecsiszoljuk, polírozzuk, esetleg fényezzük.

 

FOLTOZÁS

CUGGUMICSERE 

CIPZÁRCSERE

TÉPŐZÁRCSERE

EDZŐCIPŐ SZÉLESKÖRŰ JAVÍTÁSA

SAROKSZEGEZÉS

TELJES SAROKCSERE

PÁNTOZÁS

CSATCSERE

CSIZMASZÁR SZŰKÍTÉSE ÉS BŐVÍTÉSE

 A kiváló és tartós csizmaszár javítás az idő, a precíz munka és a tapasztalat együttesének kulcsa. A csizmaszár javítás célja a csizma utólagos hozzáigazítása az élet alatt megváltozott lábalakhoz, lábmérethez. Egyúttal megnöveljük a csizma élettartamát, és visszaállítjuk az eredeti használati értéket. Új csizma vásárlása esetén ha eláll a csizma szára a lábtól szárszűkítéssel esztétikusabb látványt tudunk létrehozni.

A kedvenc csizma szárának bővítése, szűkítése, toldása vagy levágása olcsóbb, mint a későbbi csizma vásárlás.

Szélesebb vádlival rendelkező hölgyek így meg tudják vásárolni azt a csizmát ami tetszik nekik ám szűk, mivel van lehetőség a szár bővítésére.

Csizmaszár szűkítés, bővítés esetén kizárólag a legjobb alapanyagokkal dolgozunk, ezért garantáljuk csizmája életének jelentős meghosszabbítását. A felhasználásra kerülő cipész anyagok, kellékek minden esetben rendelkezésünkre állnak csizmaszár javítás esetén, így biztosítjuk Önnek a gyors csizmaszár alakítást, a rövid határidőt.

A bőrök széles típus- és színválasztéka segítségével tökéletesen egyező minőséget garantáljuk a csizmaszár átalakításához.

Csizmaszár tágítás egy érdekes kérdés, ugyanis a csizma szárát nem lehet tágítani, túlnyomó részt a "csizmaszár tágítás" kifejezés alatt a bővítést értjük, ami nem ugyanaz, de első kihallásra hasonló.

A csizma szárát leginkább plusz anyag, bőr vagy rugalmas gumi toldásával tudjuk megoldani, esetleg, ha minimális az eltérés, akkor a cipzár "kiengedésével" is orvosolni tudjuk a kérdést. Azonban a csizmaszárat  nem lehet a hagyományos értelemben tágítani, mint a lábfej esetében a cipőt.

A csizmaszár tágítását minden esetben a megrendelő lábának mérésével kezdjük. Felpróbálja a csizmát és kolleganőnk részletesen elmondja, hogy hogyan tudja elvégezni a bővítést. A felhasználásra kerülő anyagot megmutatjuk.

 

TÁGÍTÁS

Gyakran előfordul, hogy a megrendelők tágítási céllal hozzák új vagy akár használt cipőjüket. Sok esetben a vásárlás után derül ki, hogy a vásárolt cipő szűk vagy rövid és ezért szükséges annak tágítása. Cipészműhelyünk e célra fel van szerelve cipőtágító gépekkel.

A cipőtágítás és nyújtás nagy figyelmet igényel és csak korlátozott mértékhatárok között hajtható végre. Fontos előre meghatározni a cipőtágítás mértékét és helyét. Bőr felsőrészű cipőtágítás esetén a tágítandó részt (bizonyos esetekben - bőrfüggő!) be kell nedvesíteni vízzel. Denaturált szeszt nem használunk, mert attól változhat a bőr színe, illetve megrongálódhat a felülete.

A cipőtágító géphez különböző fejformák léteznek. A cipőtágítást csak szakaszosan szabad elvégezni, vigyázva, hogy a feszítés a felsőbőrben vagy a varratokban szakadást ne okozzon. A cipőtágítás mértékét elérve, a cipőt tágított állapotban a cipőtágító gépen hagyjuk kiszáradni.

Műanyag felsőrészű cipőtágítás esetén nedvesítés helyett hőkezelést alkalmazunk, azonban szövött hordozójú műbőröknél a cipőtágítás szinte reménytelen. A cipő tágítása műbőr esetén is szakaszosan készül, s a cipőtágító gépen hagyjuk kihűlni.

A cipőtágítás, a kiváló és tartós javítás feltétele a minőségi gépek használata, továbbá a cipész szakmai tapasztalatunk!

Cipő tágítása esetén az ehhez szükséges gépekkel dolgozunk, ezért garantáljuk cipője minőségének tartósságát.

CIPŐFESTÉS

Bármilyen cipőfestést vállalunk cipészműhelyünkben, kizárólag fekete színben! Cipőfestés bármilyen színű lábbeli esetén, fekete színre. Más színekért nem tudunk garanciát vállalni, tapasztalatunk szerint, nem lesznek elég homogének, ezért nem biztos, hogy szép is lesz a színes cipőfestés.

A cipőfestés esetén mi több fázisra bontva festjük át lábbelijét fekete színre.

Első lépésként a bőrt NEM KÁROSÍTÓ vegyi tisztítással kezdünk, melynek folyamán a piszkot, zsírt és port eltávolítjuk.

Második lépcsőfok az alapozás, ekkor alapozó, a végeredmény alapjául szolgáló festékréteg kerül felvitelre.

A cipőfestés harmadik, egyben végső állomása a száradás után fedőréteg felvitele. Mi általában kétszer visszük fel a festékréteget, de ha a bőr igényli, akkor háromszor is átfestjük a lábbelit, amíg az el nem éri a kívánt homogén kinézetet.

Befejezésként kiváló minőségű cipő ápolószerrel kenjük be a lábbelit.

 A cipőfestés, a kiváló és tartós cipőfestés feltétele a minőségi alapanyagok használata, továbbá a cipész szakmai tapasztalatunk!

CIPŐBÉLÉS CSERÉJE

Cipőbélések javítása közül leggyakrabban a beragasztott fedőtalpbélés és kéregbélés cseréje fordul elő. A kikopott kéregbélés helyett - azt esetleg mintaként használva - kiszabjuk az új kéregbélést. A széleit levékonyítjuk, alsó záróvonala mentén becakkozzuk. A fedőtalpbélést felhajtjuk, majd a kéregbélést ráncmentesen beragasztjuk, úgy, hogy a bélés a felsőzáróvonal mentén 2 mm-rel túlérjen. A szár záróvonala mentén körültűzzük. A bélésfelesleget és a szálvégeket tisztázzuk, majd a beragasztó talpbélést visszaragasztjuk.

Cipőkbe, bokacsizmákba, bakancsokba és hosszú szárú csizmákba lehet hátsóbélést(kéregbélést) cserélni, míg a talpbélés cseréje szinte minden lábbelibe elvégezhető.

Bőr bélésekkel dolgozunk különböző színekben. Üzletünkben széles választékban kaphatók talpbélések amelyek igény szerint beragaszthatóak.

 A cipőbélés javítás, a kiváló és tartós javítás feltétele a minőségi alapanyagok felhasználása, továbbá a cipész szakmai tapasztalatunk!

Cipőbélés javítás vagy csere esetén kizárólag a legjobb alapanyagokkal dolgozunk, ezért garantáljuk cipője életének jelentős meghosszabbítását.

CIPZÁR-, ÉS KOCSICSERE

Elromlott húzózár (cipzár) esetén elég lehet a kocsit kicserélni. Cipzár cserekor a felhasználási hely alapján választjuk ki, hogy a fém cipzár megfelelőbb-e vagy a műanyag cipzár. A lehető legjobban harmonizáló cipzár színt fogjuk bevarrni.

Bőrkabát cipzár csere, varrás, gomb csere, csat csere.

BŐRDÍSZMŰ JAVÍTÁS

 Bőr, műbőr táskajavítás, öv, övtáska, kézitáska javítás. Gyöngyvászon hátizsák, sporttáska, hangszertok javítás. Pénztárca, telefontok, PDA tok, GPS tokjavítás. Autós táska, férfi kézitáska javítás. Tépőzár, mágneszár, Cipzár csere. Fogó csere, táskazár csere, karabiner csere, bélésjavítás, szakadt bélés csere. Patentozás, szegecselés, ringlizés, ragasztás, szabás, varrás, lyukasztás.

 

 

 

Kapcsolat

NaRo Cipőbolt és Cipőjavító

Harisnya és Zokniszaküzlet                                                                                               

Cím: 8000. Székesfehérvár, Ybl Miklós utca 7.

Tel: +36-22/326-904

E-mail: 
Nyitvatartás: Hétfőtől - Péntekig 9.00 - 17.00 

Friss információk FB oldalunkon www.facebook/ Naro cipőbolt és Cipőjavító

Megosztás