A szép láb ellenségei

 

 

Hogy milyen a szép női láb, arról érdekes módon mindenki hasonlóan vélekedik. Karcsú boka, formás lábfej és vádli. Csak ennyi kell hozzá, no és egy szép cipő! Ám a szép cipők, ha nem megfelelő építésűek, idővel meg is foszthatják a lábat a szépségétől. Az egészséges  és szép láb a női vonzerő egyik fontos eleme, ezért nagyon is óvni kellene minden veszélytől. Többek között a vénás megbetegedésektől, amelyek a felmérések szerint minden huszadik nőt érintenek.

gaz, a kutatások szerint a vénás megbetegedések kifejlődésében komoly szerepet játszik a genetikai hajlam, ám – többek között- a nem megfelelő cipők viselése is hozzájárul a kialakulásukhoz. S ha be is tartjuk az orvosi utasításokat, és rendszeresen ápoljuk lábszárunkat, a boltok polcairól rendre a kecses, gyönyörű, ám lábgyilkoló cipőket vesszük le és vesszük meg. Így aztán egy idő után már nemcsak a lábszár lesz beteg, hanem a lábfej is. Igaz a tünetek jelentkezésének sorrendje egyénenként és koronként változó.

Sokan úgy vélik, hogy a láb szarusodása, a bőrkeményedés természetes folyamat, és a felnőttkor velejárója, így éppen ezért a folyamat lassításán, az ápoláson kívül nincs is vele semmi dolgunk. Ez az illúzió egészen addig tartható is, amíg nem kezd el fájni a járás. És megint a „rossz” cipő vásárlásánál kezdődtek a bajok….

Mert rossz egy cipő, ha benne a láb nem tud három ponton támaszkodni, mert ekkor a lábboltozat lassan süllyedésnek indul, a cipő elkezd nyomni, és vérkeringési zavar alakul ki. A hajszálerek nem látják el úgy vérrel a szöveteket,mint kellene, és ez vezet az elszarusodási folyamathoz. Ha ezt a megváltozott harántboltozatot nem kezeljük betéttel, akkor továbbromlik a helyzet, és még jobban fog dörzsölni a cipő is. Ennek következtében csonthártyagyulladás is keletkezhet, s a gyulladás elcsontosodáshoz is vezethet. És kialakul a bütyök. Márpedig ahhoz, hogy belebújhassunk egy gyönyörű utcai papucsba-amibe természetesen nem lehet betétet tenni-, a láb nem lehet bütykös.

A lábbeli szépségén túl tehát érdemes figyelni –és áldozni – a kényelmességére is. Az otthoni papucsok megválasztásánál mindenképpen az utóbbi legyen a fő szempont.